Narrow your search
Listing 1 - 10 of 98 << page
of 10
>>
Sort by

Book
Handbook of drug administration via enteral feeding tubes
Authors: ---
ISBN: 9780857111623 Year: 2015 Publisher: London Pharmaceutical Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

This book covers the technical, practical and legal aspects that you should consider before prescribing or administering drugs via enteral feeding tubes. Published in conjunction with the British Pharmaceutical Nutrition Group, the Handbook of Drug Administration via Enteral Feeding Tubes furnishes you with the background knowledge to inform clinical decision making as well as providing over 400 drug monographs.This new edition features: 29 brand new monographs404 updated monographsa brand new chapter on medicines optimisation.An essential resource for pharmacists, doctors, nurses, dieticians in hospitals, community pharmacists, GPs and anyone else involved in administering drugs to patients with limited GI access. This book supports the safe and effective prescribing and administration of drugs via enteral feeding tubes.


Book
Nurse anesthesia
Authors: ---
ISBN: 9781455706129 Year: 2014 Publisher: Elsevier

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
Medicatiefouten bij de geriatrische patiënt met polyfarmacie.
Author:
Year: 2017 Publisher: Gent Arteveldehogeschool

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
To crush or not to crush: het belang van de bewustwording bij verpleegkundigen met betrekking tot het pletten van geneesmiddelen
Author:
Year: 2017 Publisher: Gent Arteveldehogeschool

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: Het pletten van geneesmiddelen komt vaak voor en is een handeling waarmee elke verpleegkundige ooit geconfronteerd wordt. De risico?s er aan verbonden gelden zowel voor patiënten als voor verpleegkundigen (Root, Tomlin, Erskine, Lowey, & Nunn, 2011). Er bestaat een handige website, namelijk pletmedicatie.be, om na te gaan of de medicatie geplet/gedeeld mag worden maar niet alle verpleegkundigen zijn op de hoogte van dit hulpmiddel. Het pletten van geneesmiddelen kan beschouwd worden als een medicatiefout wanneer het pletten van desbetreffende medicatie niet toegestaan is, zoals geneesmiddelenvormen met gewijzigde vrijstelling van het actieve bestanddeel. Dit soort van medicatiefout, naast de klassieke medicatiefouten, kan de therapie belemmeren waardoor het geneesproces negatief beïnvloed kan worden (Paparella, 2010). Methode: Een literatuur studie met als doel het opstellen van een kwaliteitsverbeterplan. Resultaten: In de literatuur worden twee belangrijke indicaties voor het pletten van geneesmiddelen, namelijk dysfagie en bij patiënten die sondevoeding krijgen. Men moet de pletbaarheid van het geneesmiddel nagaan en stilstaan bij de mogelijk gevolgen ervan. De bewustwording bij verpleegkundigen m.b.t. het pletten van geneesmiddelen is hier heel belangrijk aangezien verpleegkundigen een belangrijke rol spelen bij het toedienen van medicatie, dus ook bij het verzekeren van de farmacotherapie. Hierdoor wordt er een kwaliteitsverbeterplan opgesteld. Discussie: De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat er een gebrek is aan kennis omtrent het toedienen van (geplette) geneesmiddelen. Deze kennis is van belang om deze soort medicatiefout te vermijden. Men moet ook stilstaan bij de risico?s en legale aspecten van pletten van medicatie. Conclusie: De rol van de verpleegkundige bij het pletten van geneesmiddelen is de farmacotherapie te verzekeren aan de hand van een juiste handeling (medicatie toedienen). Bij verder onderzoek rond dit onderwerp zou het interessant zijn om de opgestelde verbeteracties te implementeren in de praktijk.


Dissertation
De rol van de verpleegkundige bij het toedienen van pijnmedicatie op de afdeling intensieve zorg
Author:
Year: 2018 Publisher: Gent Arteveldehogeschool

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: Op de afdeling intensieve zorg worden er veel pijnmedicaties toegediend aan de patiënten. Welke rol speelt de verpleegkundige hierin? Methode:Een systematische literatuurstudie Resultaat: De artsen kunnen pas een behandelplan opstellen na de afname van de pijnschalen bij de patiënten door de verpleegkundigen. Het behandelplan wordt dan uitgevoerd door de verpleegkundigen. Behandelen van de pijn is niet alleen maar de taak van de artsen maar ook van de verpleegkundigen. Pijn behandelen bij de patiënten vraagt een goede samenwerking tussen artsen en verpleegkundigen. Conclusie: Door middel van literatuurstudie kan er worden geconcludeerd dat de verpleegkundigen een belangrijke rol spelen bij het behandelen van de pijn. Er moet hierover echter nog meer onderzoeken gebeuren.


Dissertation
Werken aan medicatieveiligheid binnen een rust- en verzorgingstehuis: hoe doen we dit?
Author:
Year: 2018 Publisher: Gent Arteveldehogeschool

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: in onze huidige maatschappij worden er nog teveel medicatiefouten gemaakt waardoor de gezondheid van de patiënt in het gedrang komt. Dit blijkt uit de literatuur, maar ook tijdens stages komt dit duidelijk naar voor. Uit onderzoek blijkt dat veel van deze fouten kunnen vermeden worden. Methode: een literatuurstudie en observaties op een verpleegafdeling werden uitgevoerd. Resultaten: uit onderzoek blijkt dat er op verschillende gebieden medicatiefouten kunnen voorkomen. Volgens van der Burgt en van Mechelen-Gevers (2017) komen fouten voornamelijk voor tijdens de overdracht naar een andere zorginstelling of bij de toediening. Volgens Defrenne et al. (2009) gaat het eerder over dosisfouten. Andere veel voorkomende gebieden zijn tijdens het voorschrijven, het incorrect opvolgen van het voorschrift, de lage farmacotherapeutische kennis en de grote verantwoordelijkheid bij verpleegkundigen. Conclusie: in de toekomst moet er nog meer aandacht besteed worden aan medicatieveiligheid, waarbij de alertheid, motivatie en betrokkenheid van de verpleegkundigen, artsen en apothekers een grote rol speelt.


Book
Practices in children's nursing : guidelines for hospital and community (boek + ebook)
Authors: ---
ISBN: 9780702044663 Year: 2010 Publisher: Edinburgh Churchill Livingstone

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het geneesmiddel : werking en ontwikkeling van medicijnen
Author:
ISBN: 9789076988559 Year: 2005 Publisher: Diemen Veen Magazines

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Handboek Enteralia : Het toedienen van orale geneesmiddelen aan patiënten met een sonde of slikklachten
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789031349333 9789031365487 Year: 2006 Publisher: Houten Bohn Stafleu van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Terwijl meer dan 60% van de in Nederland beschikbare geneesmiddelen oraal gegeven wordt, krijgt de vraag hoe deze geneesmiddelen op een juiste wijze toegediend moeten worden meestal weinig aandacht. Een goed inzicht in f- toren die de opname van orale geneesmiddelen en daarmee het uiteindelijke effect kunnen beïnvloeden, is hierbij van belang. Algemeen geldt dat de orale toedieningsroute de voorkeur geniet, tenzij dit niet mogelijk is door bijvoorbeeld een slechte geestelijke toestand, verlaagd bewustzijn, een buikoperatie of kans op aspiratie. Voornamelijk bij patiënten die sondevoeding krijgen, dienen de mogelijkheden en onmogelijkheden van orale toediening zorgvuldig bekeken te worden (zie hiervoor het beslismodel). Door middel van een uitwerking van een aantal belangrijke thema's is gep- beerd om inzicht te geven in de problematiek bij het gebruik van orale medi- tie. Gekozen is voor de volgende indeling: 1.1 Sondevoeding De reden voor het niet kunnen slikken door patiënten is divers. Er kan sprake zijn van verlaagd bewustzijn, ondervoeding, neurologische oorzaken of h- stel na een chirurgische ingreep. Als patiënten (tijdelijk) niet kunnen slikken is het noodzakelijk om te voeden middels parenterale, danwel via enterale weg. handboek enteralia 2006 15 Enterale voeding via een sonde heeft de voorkeur vanwege de prijs, veiligheid en overeenkomst met de natuurlijke situatie. De voorwaarde is wel dat het maagdarmstelsel functioneel is. Vanwege de diverse redenen voor het aanbrengen van een sonde verschilt de tijd dat een sonde blijft zitten per patiënt.


Digital
Inleiding in de farmacotherapie
Author:
ISBN: 9789031374656 9789031362165 Year: 2009 Publisher: Houten Bohn Stafleu van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Inleiding in de farmacotherapie maakt de beginnende beroepsbeoefenaar bekend met de begrippen uit de geneesmiddelenleer. Deze begrippen vormen de basis voor het gebruik van naslagwerken in de beroepsomgeving. Het werken met de gegevens uit de meest gangbare naslagwerken vormt ook een onderdeel van dit basiswerk. Medicatiebegeleiding vormt de voorwaarde voor medicatieveiligheid. De wijze waarop aan medicatiebegeleiding wordt gedaan in de apotheek wordt ook in dit basiswerk beschreven.

Listing 1 - 10 of 98 << page
of 10
>>
Sort by